måndag 9 augusti 2010

Vi behöver RUT för jobben

Rut-reformen är en av de mest jobbskapande åtgärderna hittills. Men de rödgröna vill ta bort mattan för nyblivna, ofta kvinnliga, entreprenörer och skicka tillbaka mängder av människor i arbetslöshet eller svartjobb, skriver Monica Lindstedt i GP.

Förra året, när industrin varslade tusentals medarbetare på grund av finanskrisen efterlyste de rödgröna riktade arbetsmarknadspolitiska åtgärder för att klara den viktigaste politiska frågan av alla - jobben.
Det är därför obegripligt att man nu hotar med att avskaffa rut-avdraget. En av de mest framgångsrika, effektiva och sysselsättningsskapande reformerna i tiderna.

Framgången för rut-avdraget signalerar till politikerna att det behövs en ny politik anpassad till dagens växande tjänstesamhälle. Grunderna för den politik vi har idag är förlegad och bygger på hur Sveriges näringsliv såg ut för 25 år sen. Framtidens tillväxt finns knappast i traditionell industri. Tillväxten finns i den nya tjänstesektorn. Det handlar inte bara om kvalificerade experter och konsulter. Här finns jobb, men de måste designas och levereras på ett annat sätt än förr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar